Ha gnagare som sällskapsdjur på landet

På en bondgård brukar det oftast finnas flera olika djur med allt från nötkreatur till mindre djur som gnagare. Kaniner är ett vanligt inslag i bondgårdsmiljön då de kan vara ute året runt i anpassade burar och hagar. De är dock inte gnagare utan tillhör gruppen hardjur.

När det pratas om gnagare så är det mindre djur som exempelvis marsvin, hamster, råttor och chinchilla. Det går att ha dessa djur som sällskapsdjur men då det finns vilda råttor och möss kan de också betraktas som skadedjur. Till exempel så kan de orsaka skada på bondgårdar där det förvaras foder och liknande. Har du problem med gnagare kan det vara bra att köpa något skydd till fodret hos Kellfri.se som erbjuder det mesta inom det lantliga livet.

Populära smådjur

Det går givetvis att ha gnagare som sällskapsdjur om du bor på landet eller på en bondgård. De smådjur som toppar listan är just marsvin och kanin. Faktum är att de får ett lugnare liv på landet och även mer plats. Du kan till exempel skaffa en större inhägnad där du kan ha dina marsvin och ha den på gräsmattan. Beroende på hur mycket plats du har kan du även ha dina gnagare i stallet så de får större plats.

Kyla och gnagare

Något som gnagare dock är känsliga för, speciellt marsvin, är vinter och kyla. Det är därför viktigt att de får bo inomhus under de kallare månaderna. Burar och tillbehör kan du hitta på sajter likt kellfri.se men för smådjur. Under sommaren kan du dock låta dina marsvin bo utomhus. Det är dock viktigt att ha uppsikt över mindre djur när de är ute. Bor du på landet kan det finnas rävar och andra rovdjur som letar efter lätta byten. Finns det dessutom vilda möss och råttor där du bor är det bäst att du tar in dina tama gnagare.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *