Livslängd för hamstrar och smågnagare

Funderar du på att köpa en gnagare och vill veta vilken sorts djur som lever längst? Då har du kommit helt rätt. Inför köp av ett husdjur är det mycket som måste stämma för att man ska trivas tillsammans och känna glädje över sitt djur. En sådan sak som är av betydelse är livslängden. Om du inte vet vilken livslängd din gnagare har kan det komma som en stor chock när dagen väl är kommen. Här nedan listar vi således den beräknade livslängden för olika typer av gnagare.

Kanin – En tamkanin lever i snitt i 5-12 år. Det har visat sig att dvärgkaniner oftast lever mycket längre än större kaninraser.

Guldhamster – Guldhamstern lever ca 1,5-3 år. Det är en relativt kort livslängd som gör att djuret passar bra som förstagångsdjur för äldre barn.

Marsvin – Livslängden hos marsvin ligger vanligtvis någonstans mellan 5-8 år. Dessa djur är flockdjur och behöver alltså ha minst en marsvinskompis för att må bra.

Gerbil – Även om gerbiler till synes liknar hamstrar eller möss så har de en mycket längre livslängd. En gerbil blir ca 5-7 år, vilket är detsamma som hos marsvinen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *