Oavsett vad det är för typ av husdjur du är intresserad av att skaffa dig bör du vara medveten om att de kostar en hel del pengar. Detta gäller även för mindre djur som gnagare. Den största kostnaden är sällan att köpa själva djuret, eftersom det i många fall bara handlar om några hundralappar för just gnagare. Däremot kommer kostnaderna för mat, spån, material och leksaker att ge större utgifter i slutändan.

Kostnad för bur och material

Hur mycket du kommer behöva lägga ut på en bur beror på ett flertal faktorer.

  • Hur stor bur ditt djur behöver
  • Om du köper en ny eller begagnad
  • Tillbehör som medföljer vid köp

Tittar man på de allra enklaste burarna för kaniner och hamstrar ligger dessa vanligtvis någonstans mellan 600 kronor och 1500 kronor. Därefter finns det burar som är dyrare än så, men som också kommer med spännande funktioner som olika våningar, tunnlar eller annat kul som ditt djur kan underhålla sig med. Köper du en begagnad bur är det viktigt att du kontrollerar den så att den är hel!

Kostnad för foder

Ditt djur behöver få i sig bra och hälsosamt foder för att må bra. Även här varierar kostnaderna väldigt mycket beroende på vad det är för djur du har och vilket varumärke du väljer. Precis som för människor finns det foder för gnagare som är sämre eller bättre än andra. För att ditt djur ska hålla sig friskt och få i sig alla näringsämnen rekommenderar vi att du inte väljer de allra billigaste varianterna. Här kan du beräkna en kostnad på 50 kronor och upp till 300 kronor beroende på valet av foder och storlek på förpackningen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *